Nesreća na Norijadi: Prevrnula prikolica vezana za traktor puna maturanata, sletjela u provaliju

Nesreća na Norijadi: Prevrnula prikolica vezana za traktor puna maturanata, sletjela u provaliju

Traktor s prikolicom na kojoj su se nalazili maturanti koji slave Norijadu prevrnuo se u petak oko 10.40 sati na cesti Labin – Prtlog, a 14 maturanata pritom ozlijeđeno, od toga troje je teže ozlijeđeno, a dvoje će trebati kirurško zbrinjavanje

Saša Stepančić, zapovjednik JVP-a Labin, za N1 je kazao da je gotova intervencija te je objasnio što ih je dočekalo na mjestu događaja.

“Sletjelo je vozilo, traktor, gdje je bilo do 14 ljudi. Zbrinuli smo ih u Pulu i Rijeku. Uključeni su vatrogasci, hitna medicinska služba i Crveni križ”, naveo je Stepančić.

“Akcija je završena i u tijeku je očevid. Ostali maturanti su na putu kući”, dodao je.

Stepančić je naveo i što je, prema neslužbenim informacijama, uzrok nesreće.

“Navodno je došlo do pregrijavanja kočnica i otpuštanja istih i vozilo je sletjelo 20 metara u provaliju.”, piše N1.

“Nitko od 14 unesrećenih koji su u ovom trenutku došli nije životno ugrožen”, rekla je Irena Hrstić ravnateljica pulske Opće bolnice na konferenciji za medije ispred pulskog hitnog trakta. Dodala je da su stari između 17 i 19 godina, te da ima 11 djevojaka i tri dječaka.

“Od tih 14, troje je teže ozlijeđeno, a dvoje će trebati kirurško zbrinjavanje. Niti jedno dijete nema ozljedu glave, što je dobro, znači da nema poremećaja svijesti. Uglavnom se radi o natuknućima, a jedno dijete treba na operaciju zbog prijeloma donjih ekstremiteta, ruke i gležnja. Ova ostala djeca su u obradi, ne izgledaju teže ozlijeđena i jedno dijete je nakon inicijalne obrade pušteno kući”, rekla je.