Svi su se pitali kako je Pernar financirao put u Zambiju, sada je otkrio koliko je potrošio

Svi su se pitali kako je Pernar financirao put u Zambiju, sada je otkrio koliko je potrošio

“Veliki ananas je 20 kvača, to je otprilike jedan dolar, kilogram rajčica je također 20 kvača” nabrojio je Pernar

Saga osmero Hrvata koji su htjeli posvojiti Kongoansku djecu u čemu su ih pokušale spriječiti zambijske vlasti zbog sumnje da se bave trgovinom ljudima mjesecima je zaokupljala hrvatsku javnost, a malotko je tome osobno doprinio koliko bivši saborski zastupnik Ivan Pernar. On je jednoga trenutka odlučio osobno otići u Zambiju kako bi svjedočio protiv sunarodnjaka, a brojni su njegove dogodovštine pratili na društvenim mrežama.

Jedno od pitanja koje je Pernar podignuo svojom odlukom da otputuje na drugi kontinent kako bi sudjelovao u suđenju koje ga se osobno ne tiče bilo je i kako si to može priuštiti. Odgovor na to pitanje dobili su iz Dubrovačkog dnevnika.

Pernar im je kazao kako je kartu iz Beča platio 500 eura, a smještaj u Ndoli košta ga 250 kvača, to jest oko 13 dolara dnevno. Opisao je i kako, ukoliko odabere jesti divljač, za jedan obrok koji se sastoji od mesa bizona, riže i salate od zelja te jednu pivu mora izdvojiti 140 kvača, ili sedam dolara. “Zapravo, jeftinije je živjeti u Zambiji nego u Hrvatskoj” konstatirao je.

“Veliki ananas je 20 kvača, to je otprilike jedan dolar, kilogram rajčica je također 20 kvača” nabrojio je Pernar. Osim toga, i piva u restoranu košta jednako toliko, a u dućanima je još jeftinija te za nju treba izdvojiti 10 kvača – oko pola dolara. 

“Tri noći u hotelu u Dubrovniku koštale bi me kao mjesec dana udobnog života ovdje. Tako da ako mislite da je to neka velika lova – nije” smatra Pernar.

Podsjetimo, Pernar se u Zambiju zaputio još u veljači kako bi svjedočio protiv osmero Hrvata koji su uhićeni u prosincu prošle godine kada su s djecom posvojenom iz Konga pokušali napustiti Zambiju. Prvotno je suđenje završilo početkom veljače, no Hrvati su ponovno uhićeni u istoj zračnoj luci uz objašnjenje da je došlo do novih saznanja., piše večernji