Otvoren Dječji vrtić u Ruščici…

Otvoren Dječji vrtić u Ruščici…

Početkom nove pedagoške godine, u nazočnosti ministrice poljoprivrede RH Marije Vučković, župana Brodsko-posavske županije dr.sc. Danijela Marušića, načelnika općine Klakar Tomislava Pendića, saborsku zastupnicu Ljubicu Maksimčuk i državnu tajnicu Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željku Josić, danas je svečano otvoren Dječji vrtić Roda u Ruščici. Vrpcu je presjekla i svečano otvorila vrtić ministrica Vučković i načelnik Pendić.

Ministarstvo poljoprivrede kroz Programa ruralnog razvoja 2014.-2020. sufinanciralo je izgradnju Dječjeg vrtića Roda u Ruščici u općini Klakar u iznosu od 100 000 eura. Dodatnim sredstvima općine Klakar financirana je projektna dokumentacija te je konačan iznos 8 milijuna i 600 000 kuna.

Dječji vrtić Roda ispunjava sve kriterije pedagoškog standarda i u potpunosti je opravdao svoju izgradnju jer su popunjena sva mjesta. Izgradnjom vrtića ostvareni su specifični ciljevi projekta i to unapređenje kvalitete sustava predškolskog odgoja i obrazovanja te poboljšanje dostupnosti odgojno – obrazovnih usluga na području općine. Trenutno se na listi čekanja nalazi još 35 djece što je svakako preduvjet za dogradnju postojećeg vrtića za što je ishođena kompletna dokumentacija. Vrtić u Ruščici četvrti je vrtić realiziran iz programa ruralnog razvoja na području Brodsko-posavske županije uz vrtiće u Garčinu, Sibinju i Podcrkavlju.