Hrvatska pošta nakon 120 godina više nema sjedište u Zagrebu

Hrvatska pošta nakon 120 godina više nema sjedište u Zagrebu

Hrvatska pošta promijenila je sjedišta tvrtke nakon 120 godina.

Rješenjem Trgovačkog suda u Zagrebu novo sjedište HP – Hrvatske pošte d.d. je od 8. rujna u Velikoj Gorici u Nacionalnom skladišno-sortirnom centru u Poštanskoj ulici 9, priopćili su iz tvrtke.

Gradnja objekta na navedenoj lokaciji započela je polaganjem kamena temeljca u svibnju 2017., a službeno je otvoren u rujnu 2019. Na parceli površine 70.200 metara kvadratnih nalazi se kompleks površine 38.200 metara kvadratnih koji obuhvaća sortirnicu, visoko regalno skladište, poštansku i paketnu logistiku, IT i podatkovni centar te podršku poslovanju.

Ove godine je dovršena druga faza gradnje, tijekom koje je sagrađen nastavak administrativne zgrade tako da danas u Velikoj Gorici radi 1700 radnika Hrvatske pošte. Investicijom vrijednom 50 milijuna eura podignut je najsuvremeniji logistički centar u ovom dijelu Europe te je počela nova era Hrvatske pošte, a promjena sjedišta je i formalna potvrda novog razdoblja pošte i logistike u Hrvatskoj.

“Važnost Nacionalnoga skladišno-sortirnog centra najbolje pokazuju partnerstva s brojnim domaćim i globalnim igračima u e-trgovini koji su prepoznali iskorak Hrvatske pošte, posebice u paketnom poslovanju koje raste 30 posto godišnje.

Pravovremenom investicijom Hrvatska pošta osigurala je preduvjete za sveobuhvatnu transformaciju u tvrtku usmjerenu na korisnike te je zauzela vodeću tržišnu poziciju u dostavi paketa koji su i sadašnjost i budućnost poštanskog sektora i logistike.

Investicijski ciklus pokrenut prije sedam godina još nije završen, a ulaganja u ljude, tehnologiju i infrastrukturu u iznosu 200 milijuna eura transformiraju Hrvatsku poštu u suvremenu logističku tvrtku po mjeri korisnika i radnika.

Nova korporativna strategija s pogledom na 2030. usmjerena je na daljnju digitalizaciju vlastitog poslovanja, ali i cjelokupnog tržišta, poboljšanje materijalnih uvjeta rada te na zeleno poslovanje”, priopćili su iz Hrvatske pošte, prenosi N1.