Čeferin o zatvorenim Bad Blue Boysima: ‘To su idioti i kriminalci’

Čeferin o zatvorenim Bad Blue Boysima: ‘To su idioti i kriminalci’

“Moramo ujediniti pravila za cijelu Europu. U UEFA-i vidimo i znamo puno, ali malo više možemo i sami. Kažnjavamo samo klub ili reprezentaciju, ali to nije dovoljno jer to su idioti kojima je svejedno ako im reprezentacija izgubi.”

Prošlo je 30-ak dana otkako su Bad Blue Boysi nakon nereda u Grčkoj prebačeni iz pritvora u 16 različitih tamošnjih zatvora.

Podsjećamo, neredi su se u Ateni dogodili dan uoči utakmice AEK-a i Dinama u trećem pretkolu Lige prvaka, a u njima je smrtno stradao navijač grčke momčadi Michalis Katsouris.

Situaciju je za N1 Slovenije komentirao predsjednik UEFA-e Aleksandar Čeferin: “U ovom slučaju radi se o tragediji, ali Dinamo nije ni znao da je ova skupina navijača otputovala u Atenu. To su kriminalci i idioti koji su se organizirali, otišli u Atenu čak dva dana prije utakmice i zatim napravili to što su napravili”, rekao je i nastavio:

“Bi li zbilja bilo ispravno kazniti klub i 99,9 posto nevinih navijača zbog nekoliko idiota koji su sada u zatvoru? Kako je Dinamo mogao znati da su neki huligani i kriminalci u dva sata ujutro sjeli u unajmljeni kombi i krenuli prema Grčkoj?”, kaže i zaključuje:

‘Njima je svejedno ako im reprezentacija izgubi’

“Moramo ujediniti pravila za cijelu Europu. U UEFA-i vidimo i znamo puno, ali malo više možemo i sami. Kažnjavamo samo klub ili reprezentaciju, ali to nije dovoljno jer to su idioti kojima je svejedno ako im reprezentacija izgubi. Na utakmice idu samo da demonstriraju svoju idiotsku ideologiju. Naravno, neće ih biti na Svjetskom prvenstvu u boćanju jer ih neće vidjeti više od 100 ljudi. Svi prate nogomet.”

Uhićeno je ukupno 102 hrvatska navijača, a do danas nitko od njih nije pušten na slobodu. U međuvremenu nismo doznali kakve ih kazne čekaju, a do danas nisu izneseni nikakvi dokazi da je netko od njih počinio ubojstvo Katsourisa.

Zapravo, svi dosadašnji dokazi govorili su do sada u suprotnom smjeru. Također, dva DNA testa provedena na žrtvi i navodnom oružju kojim je izvršeno ubojstvo nisu se podudarala., prenosi danas.hr