Modrić u Realu više nije niti prva rezerva. Suigrači: ‘Tužno je kada takav igrač sjedi na klupi’

Modrić u Realu više nije niti prva rezerva. Suigrači: ‘Tužno je kada takav igrač sjedi na klupi’

“Ponovo je ušao s klupe, ali ne kako bi poveo preokret, nego čim je pao drugi gol Madriđana”, napisala je Marca koja smatra da je Toni Kroos preuzeo ulogu prve rezerve u novome sastavu Carla Ancelottija

Real Madrid u svome novome ruhu nastavlja paliti i žariti španjolskim travnjacima. U petoj utakmici nove sezone upisali su i petu pobjedu, ovoga puta protiv Real Sociedada rezultatom 2:1. Međutim, Luka Modrić je i u ovoj utakmici bio nevidljiv. Ušao je u 62. minuti, nakon drugoga pogotka kraljevskog kluba. Njegov položaj u momčadi komentirala je Marca.

“Ancelotti je prije ove utakmice razmišljao hoće li od početka dati priliku Modriću ili Kroosu. Očito je da mu, kada su u pitanju velikani na zalasku, Nijemac više paše od Hrvata. Niti jedan od njih dvojice ne snalazi se najbolje u utakmicama visokog tempa kao što je ova te protiv energičnog protivnika”, piše španjolski list.

Ističu i kako je Carlo Ancelotti skloniji odabrati Tonija Kroosa, nego Modrića jer smatra da se Nijemac “bolje uklpapa u prvih 11”. S druge za hrvatskog kapetana kažu: “Nije mogao pratiti tempo meča koji se nije igrao po njegovom ukusu.” Kritizirali su i izvedbu legendarnog trenera napisavši da je Real postao čitljiv i predvidljiv, a zapitali su se i što će se dogoditi kada jednog od glavna četiri veznjaka (Bellingham, Tchouaménij, Valverde, Camavinga) neće biti.

Obzirom da je samo jednu utakmicu započeo od prve minute, predviđanja o maloj minutaži nakon produživanja ugovora pokazala su se točnima. U konačnici Marcin komentar na Luku Modrića opisuje i njegovu sudbinu ove sezone. “Ponovo je ušao s klupe, ali ne kako bi poveo preokret, nego čim je pao drugi gol Madriđana”, piše Marca.

Ipak, čini se da suigrači imaju više suosjećanja prema Luki Modriću, nego što je to slučaj kod španjolskih novinara. Federico Vlverde je preokrenuo rezultat u utakmici proitv Sociedada. Nakon susreta osvrnuo se na Modrića i kazao: “Modrić i Kroos? Osjećam tugu kada vidim takve igračine na klupi.”, piše večernji list