Plenković nakon sjednice predsjedništva HDZ-a: ‘Cijena struje za građane, vrtiće, škole… ostaje ista’

Plenković nakon sjednice predsjedništva HDZ-a: ‘Cijena struje za građane, vrtiće, škole… ostaje ista’

Premijer je rekao i da će za 93.000 poduzetnica cijena struje također biti subvencionirana, a da na predstojećoj sjednici Sabora slijede izmjene zakona kojima je cilj povećati plaće građanima

Predsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Andjej Plenković u ponedjeljak je nakon sjednice predsjedništva svoje stranke novinarima rekao da su na stolu bile važne teme.

Na dnevnom redu predstojeće sjednice Sabora su izmjene Zakona o izbornim jedinicama u drugom čitanju te paket izmjena deset zakona koji se tiču poreznih reformi i koje bi trebale donijeti povećanje plaća građanima.

“Danas smo razgovarali o paketu mjera koje smo predstavili u četvrtak, peti je to paket vrijedan 464 milijuna eura. Plus koso 550 milijuna eura mjera koje traju godinu dana, plus alokacije za ulaganja u energetsku učinkovitost od 1,2 milijuna.To je snažna poruka potpora građanima, poduzetništvu. Cijena struje za građane, vrtiće, škole, fakultete, bolnice, domove za starije, općine, gradove, županije, nevladine udruge i vjerske organizacije ostati nepromijenjena, isto kao i cijena plina”, rekao je premijer.

Dodao je i da će se cijena struje subvencionirati za 93 tisuće poduzetnika., piše danas.hr

Uskoro više…