U podrumu kuće u Poljskoj nađene raspadnute bebe. Otac i kći uhićeni zbog incesta

U podrumu kuće u Poljskoj nađene raspadnute bebe. Otac i kći uhićeni zbog incesta

OCU I KĆERI iz Poljske prijeti doživotni zatvor zbog ubojstva i incesta nakon što su tijela troje novorođenčadi pronađena kako trunu u podrumu njihove kuće.

Piotr Gierasik (54) i Paulina Gierasik (20) uhićeni su nakon što su ostaci beba otkriveni u plitkim grobovima i zamotani u plastične vrećice na imanju u selu Czerniki u sjevernoj Poljskoj, piše Daily Mail. Prve dvije bebe pronađene su u petak, no daljnje istrage otkrile su treće tijelo u “odmakloj fazi raspadanja” u subotu.

Mariusz Duszyński iz Okružnog tužiteljstva u Gdanjsku rekao je: “Žena je optužena u dvije točke za ubojstvo i optužbu za incestuoznu vezu s ocem. Muškarac je optužen za tri točke ubojstva, incest sa svojom 20-godišnjom kćeri i optužbu za incestuozne odnose s drugom kćeri.”

Prema tužiteljima, dvoje ubijene djece potječe iz njegove veze s 20-godišnjakinjom za koju kažu da je bila u sporazumnoj vezi s ocem. Treće dijete bilo je iz veze koju je imao s drugom kćeri nakon što ju je prisilio na spolni odnos. Tužitelji su dodali da ga sumnjiče za ubojstvo treće bebe.

Kako je došlo do otkrića?

Do otkrića je došlo nakon što je policija dobila dojavu socijalne službe. Doselivši se u selo prije otprilike 15 godina, Piotr je nakon smrti supruge ostao odgajati svoju djecu.

Jedan mještanin rekao je za novine Super Express: “Otac je ostao sam s djecom. Puno ih je, deset-dvanaest, najstariji su već otišli. Vodio je djecu u šetnju ili u šumu u branje gljiva. Tko bi rekao da takve gadosti postoje u njihovom domu.”

Ali kolege u slastičarnici u kojoj je Paulina radila u susjednom selu Stara Kiszewa posumnjali su da je trudna nakon što je počela nositi široku odjeću. Zatim je uzela tri tjedna odsustva s posla, ali se vratila tjedan dana kasnije.

Jedna radnica iz trgovine rekla je: “Svi smo pretpostavljali da je trudna, mislim da je oko sebe vezala pojaseve poput steznika. Kada se ranije vratila s odmora, promjena je bila vidljiva. Bila je puno mršavija, slabija i stalno umorna. Kad smo je pitali za dijete, odglumila je iznenađenje i zanijekala.”

Jedan od Paulininih radnih kolega navodno je alarmirao socijalnu službu nakon što je vidio uznemirujuću SMS poruku koju je 20-godišnjakinja poslala svom ocu.

Tužitelji sada čekaju obdukciju kako bi utvrdili kako su bebe umrle. U međuvremenu, policija nastavlja pretraživati imanje kako bi vidjela ima li još tijela skrivenih u kući., prenosi index